Για την πλοήγηση


Θεραπευτικό και Λεμφικό Μασάζ

Θεραπευτικό μασάζ 

Μασάζ - μάλαξη είναι ο χειρισμός των επιφανειακών και βαθύτερων (εν τω βάθει) μυϊκών ιστών και του συνδετικού ιστού χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, με σκοπό την ενίσχυση της λειτουργικότητάς τους, την υποβοήθηση της διαδικασίας επούλωσης, τη μείωση της αντανακλαστικής σύσπασης των μυών, την αναστολή διέγερσης των κινητικών νευρώνων, αλλά κυρίως την προώθηση της χαλάρωσης και ευεξίας, επομένως και την ψυχαγωγία.

Ο ορισμός της μάλαξης συμπεριλαμβάνει όλες τις τεχνικές, όπου χρησιμοποιούνται τα χέρια για να αγγίξουν, να τρίψουν, να πιέσουν, να χειριστούν ιστούς του σώματος, να αισθανθούν, ώστε να ωφεληθεί θεραπευτικά ένας ασθενής.


Therapeies masaz Eutonia
Θεραπείες μασάζ - Ευτονία

Λεμφικό μασάζ

Το λεμφικό μασάζ ή αλλιώς χειρονακτική λεμφική αποσυμφόρηση είναι μια τεχνική ήπιων μαλάξεων που διεγείρουν τους λεμφαδένες, ώστε να προκληθεί αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και αύξηση της ροής του λεμφικού υγρού. Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα – πέρα από τα μακροχρόνια οφέλη – την αποβολή των τοξινών. Το λεμφικό μασάζ εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, με έμφαση στα πόδια, τα χέρια, την κοιλιά, τους γλουτούς, το πρόσωπο και το λαιμό.

Το λεμφικό μασάζ είναι μια ειδική αντιοιδηματική τεχνική, που κύριο στόχο έχει την παροχέτευση του λεμφικού υγρού, την αναζωογόνηση των ιστών, τη σωστή λειτουργία των οργάνων και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το όμορφο δέρμα, το υγιές σώμα και το καθαρό μυαλό είναι άμεσα εξαρτημένα από τη ροή της λέμφου.

Άτομα που ζουν σε μολυσμένο περιβάλλον και είναι συνεχώς υπό πίεση και στρες συνηθίζουν να έχουν μειωμένη λεμφική ροή. Για αυτό το λόγο μπορεί να εμφανίζουν οιδήματα και μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά στην εξισορρόπηση των διαταραχών του μεταβολισμού, στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και στη μείωση λεμφοιδημάτων και φλεβικών οιδημάτων.

Έχουμε επίσης εξάλειψη της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους και μεγάλη ανακούφιση σε πόνους.

Therapeies masaz Eutonia
Θεραπείες μασάζ - Ευτονία
Therapeies masaz Eutonia
Θεραπείες μασάζ - Ευτονία
Therapeies masaz Eutonia
Θεραπείες μασάζ - Ευτονία
Therapeies masaz Eutonia
Θεραπείες μασάζ - Ευτονία